Стартира благотворителна „Акция Дядо Коледа“

В Международния ден на доброволеца в Казанлък стартира „Акция Дядо Коледа 2014”. Под мотото „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!”Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, организира за втора година своята благотворителна кампания, която ще продължи до 19 декември. Инициативата се реализира в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък. Кампанията е адресирана към казанлънчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за 70 деца.
Местната организация за пореден път получи подкрепата, както на община Казанлък, така и представители на бизнеса и медиите в града.
Старта на благотворителната кампания бе обявен в Културно-информационен център на община Казанлък, където бе поставена и първата елха с празнични послания.
На всяка една от вълшебните елхи има определен брой специални коледни играчки и писмо към тях. Във всяко писмо е разказана историята за съдбата на едно дете и неговото семейство. До елхите е поставено кратко описание на кампанията с инструкции, които новите помощници на Добрия старец да последват. На 23-ти декември, Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, ще се погрижи всички събрани коледни подаръци, да бъдат поднесени на децата, лично от Дядо Коледа.
Ще се радваме и тази Коледа, заедно да успеем да помогнем на  колкото се може повече деца и техните семейства”, споделят представители на  Сдружението „Бъдеще за децата с увреждания”.
Тази година в кампанията „Акция Дядо Коледа”, Сдружението е включило потребители от всички работещи социални услуги за деца, на територията на гр. Казанлък – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция и Дневен център за деца с увреждания.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram