Старозагорската опера събра дарения за билети за социално слаби за 90-тия си рожден ден

С концерт-спектакъл „Настроения от Виена и Венеция“ беше отбелязана достойно 90-годишнината от създаването на Старозагорската опера в края на миналата седмица. По време на проявата, която имаше благотворителен характер, бяха събрани 15 600 лв.

 

Събитието беше организирано в партньорство между 16 нестопански организации, Община Стара Загора и Държавна опера Стара Загора, и стана възможно благодарение на подкрепата на много дарители и спонсори.

 

Концерт-спектакълът „Настроения от Виена и Венеция“  включваше откъси от популярни оперети, полки и италиански канцонети, изпълнени от солистите, хора и оркестъра на Държавна опера Стара Загора със специалното участие на световноизвестният тенор Камен Чанев, диригент на спектакъла бе Красимир Къшев, режисьор Георги Динев.

 

След концерта, във фоайето на операта, балетът изпълни Полонез от операта „Евгений Онегин” на Чайковски, а гостите имаха възможността да танцуват заедно с балета валс от оперетата на Лехар „Веселата вдовица”.

 

На събитието присъстваха заслужилите с годините си труд и талант, отдадени на операта артисти Мария Клинчева, Радичка Богданова, Симеон Симеонов, Снежана Дескова, Васил Станишев, Елена Корабарова, Михаил Михайлов, Емил Минев и др.

Радичка Богданова – известна старозагорска оперна певица и музикален педагог, беше първият гост на вечерта, който направи своето дарение в подкрепа на операта.Поздрав към гостите отправи един от големите дарители и ценител на оперното изкуство – г-н Христофор Бунарджиев.

Голямата изненада на вечерта беше дарението от 4 000 лв. на фирма «Панхим». Сред други големи дарители са Българска асоциация на търгоците на агротехника, Верея пласт, Металик АД, Холдинг Загора ООД и др.

 

В лично качество средства дариха и дългогодишни приятели на операта и любители на оперното изкуство семейство Ваня Михайлова и Рангел Танчев, семейство Татяна и Веселин Станчеви и семейство Минка и Жоро Добреви.

 

 

Със средствата ще бъдат закупени билети за социално слаби хора, които нямат възможност да посетят представления на Операта.

Сред гостите на събитието бяха Областният управител Георги Ранов, заместник-кметът Иванка Сотирова, Почетният консул на Италия за Стара Загора Марко Бузети и др.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram