Социалистите почетоха паметта на Иван Абаджиев

Вчера в казанлъшкото село Овощник социалисти, приятели и близки почетоха паметта на политическия деец и общественик Иван Абаджиев.

С едноминутно мълчание и полагане на венци и цветя пред паметната плоча на бащината къща на Иван Абаджиев в село Овощник социалистите се поклониха пред делото на казанлъшкия общественик.

В читалище „Просвета“ в родното село на Абаджиев бе проведена беседа на която близки и приятели разказаха за дейността на политическия деец и общественик.

„Ние младите можем само да съжаляваме, че не сме могли да се докосем и да работим заедно с човек като Иван Абаджиев. Но той ни е оставил идеал и светли дири по които да вървим и да продължим неговото дело.“, каза по време на беседата председателя на БСП-Казанлък и кандидат за кмет на Община Казанлък в предстоящите местни избори Николай Терзиев.

Той подчерта, че веруюто, което е завещал Абаджиев „Учение и труд, труд и учение“ на младите хора е валидно и трябва да се прилага и днес.

„Силата е в нашите ръце и съвсем скоро ние ще имаме възможността да покажем, че и днес има достойни наследници на Иван Абаджиев, които носят и пазят идеала за единно общество и социална справедливост.“ , допълни още Терзиев.

На беседата присъстваха и представители на Младежкото обединение в БСП-Казанлък.

„Иван Абаджиев е пример за нас и ние няма да го забравим. Ще работим в насоките и идеалите, който той ни е завещал. И днес нашата работа ще е още по активна, за да можем да съхраним идеала, в едно общество което е загубило своите идеали и ценности.“, каза Мария Бресковска, представител на Младежкото обединение и кандидат за кмет на село Овощник.

На края на беседата всички присъстващи си тръгнаха с книгата на Иван Абаджиев „Сила на духа и човечността“.

Съпругата на Абаджиев Радка Абаджиева благодари на всички присъстващи дошли да почетат паметта на съпруга й.

Отбелязването на 9-та годишнина от смъртта на Иван Абаджиев бе организирано от клуба на ветераните към БСП-Казанлък и партийната организация на столетницата в Овощник.

Иван Абаджиев е роден през 1930 г. в казанлъшкото село Овощник.

Прави забележителна партийна кариера, издигайки се до поста секретар на Комсомола и секретар на ЦК на БКП и кандидат член на ПБ.

Абаджиев е дълги години дипломат в Румъния и Мароко.

Да се променяме без да се отричаме, е неговото верую, оставено за идващите поколения.

DSCN1977DSCN1973

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram