Сменят доц.Чаушев като шеф на Института по розата?

Конкурс за директор на Института по розата в Казанлък е обявен на официалната страница на Селскостопанската академия /ССА/. Обявлението е постнато днес, но заповедта на председателя на ССА проф.Тотка Трифонова РД 07-16/06 е от 7 декември 2016г. и касае позиицята на директор на общо 11-сет института в цялата страна.

Обявата е залепена на входа на Института по розата, потвърдиха работещи там. Според регламента срокът за подаване на документи от желаещите кандидати е един месец, т.е. до 7 януари догодина.

Припомняме, че скандали тресат Института по розата /ИРЕМК/ вече две години. В началото на юни 2015 г. бе извършена проверка от Селскостопанска академия. Установени бяха нарушения в начина на подбор и мотивите на сегашния директор 75-годишният доц. Георги Чаушев за извършване на съкращения на служители там.

Пресс ТВ няколко пъти писа по темата за опитите да бъде ликвидиран Института по розата.

Доц. Чаушев вече два пъти е бил шеф на този институт в предходни години, той бе назначен за пореден път като такъв през февруари 2015.

Отива ли си наистина доц. Чаушев, кой ще го „наследи“ заедно с проблемите на Института и стартиралите негативни процеси там?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram