„СИХА“ и „Небето на костенурките“ кандидатстват за наградата „Стефан Фурнаджиев“

Двама автори кандидатстват тази година за Литературната награда е за поезия и проза на името на Стефан Фурнаджиев, присъждана в община Павел баня за принос в българската художествена словесност. Призът се връчва ежегодно по време на честване на годишнина от рождението на поета Стефан Фурнаджиев – 02.10.

Предложения до крайния срок 31 август са постъпили от читалището в павелбанското село Габарево и от музей „Чудомир“ в Казанлък, уточни за Пресс ТВ Тинка Начева, мл.експ. Култура и връзки с обществеността в Община Павел баня.

От името на габаревското читалище „Обнова“ е депозирана книгата „Небето на костенурките“ на лекарят-писател Димитър Няголов, а Чудомировият музей предлага за наградата единствената стихосбирка на покойната Даниела Фурнаджиева-Стоева „СИХА“.

Наградата се присъжда на публикувана книга през предходната година или за цялостно творчество.

Според регламента предложения могат да правят културни институции, творчески сдружения и организации, специализирани издания за художествена литература, както и поканени от общината за целта физически и юридически лица – в срок един месец след отправяне на поканата от страна на учредителите. Носителят на наградата получава Грамота и парична сума в размер на 1000 /хиляда/ лв., осигурена от община Павел баня.

Връчването ще стане на церемония в началото на октомври.

На снимката: Кандидатите Даниела Стоева /вляво/ и д-р Няголов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram