В Казанлък и Енина ще работят учители от програмата „Заедно в час“

Десет учители по програма Заедно в час ще преподават в област Стара Загора от началото на новата учебна година. Те ще работят в шест училищата-партньори на организацията в Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Енина и Паничерево. Новите учители в региона са девет, а един продължава да преподава като учител втора година в програмата.
Мисията на Заедно в час е да подбира и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система. За период от две години организацията ги подкрепя да работят в училища с голям брой ученици в неравностойно положение, като по този начин активно се бори за преодоляване на образователното неравенство.

Неправителствената организация вече шест години подбира най-подходящите кандидати, способни професионалисти с различен профил, и ги подкрепя да работят в училище за период от две години.

До момента през програмата са преминали близо 120 души, а през настоящата 2016 г. като преподаватели първа и втора година в училище ще влязат близо 180 учители в различни региони.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram