Секретарят на Община Казанлък избран за член на УС на НАСОРБ

Иванка Иванова, секретар на община Казанлък бе избрана за член на Управителния съвет на 14 април 2016 г. по време на XXIV-то Общо събрание на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/, провело се в Пловдив.
Иванова коментира решението така: „Приемам този избор като изключителна отговорност и същевременно като признание за дългогодишната си работа в общинската администрация. За мен винаги водещ принцип е бил да съм полезна на хората. Като основа за успешната администрация възприемам ефективността и прозрачността. Обмяната на опит в асоциацията, примерът на различните административни практики по места ни помага да усъвършенстваме дейностите, с които се стремим да подобрим качеството на живот на жителите на общините.“
Асоциацията е учредена на 31 октомври, 1997 г. в съответствие с принципите на Конституцията на Република България, Закона за държавния служител и Закона за местното самоуправление и местната администрация. Организацията е създадена с идеална цел и функционира на принципа на доброволността на своите членове.
Съгласно Устава, органи на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/ са Общото събрание /ОС/, Управителният съвет /УС/ и Контролният съвет /КС/.
Най-висшият орган – Общото събрание избира Управителен съвет, който се състои от 11 члена и е с мандат от две години. Другите членове на УС са секретарите на общини от Благоевград, Кърджали, Пловдив, Велико Търново, Севлиево, Попово, Каварна, Карнобат, Бургас и Монтана.

Пресцентър Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram