Сдружение „Самаряни“ обменя опит с колеги от България

В продължение на два дни представители на Сдружение „Самаряни“ обменят опит с колеги от Международна социална служба – България.

На 1 ноември 2012 г., специалистите, работещи по предоставяне на социални услуги в подкрепа на семействата на деца в риск споделиха опит и добри практики по теми, свързани с превенция на изоставянето и реинтеграция, ранни бракове, родителско отчуждение, осиновяване и още други направления, свързани с дейността на Центъра за обществена подкрепа.

В днешния ден двадесетте специалисти ще участват в обучение по „Мобилна социална работа“.

Мобилната работа е подход, при който специалиста отива при нуждаещия се човек. С него се цели активно търсене и оказване на подкрепа на деца и семейства от високорискови общности. Центърът за обществена подкрепа разполага с мобилен компонент, с който се осигурява възможността за посещение в дома на семейството. По този начин то може да бъде опознато и оценено в собствената му среда.

20 специалисти участват в организираната обмяна на опит и обучение. Те са представители на Центровете за обществена подкрепа от община Смолян – Рудозем, Златоград, Доспат, Девин.

Всички работни срещи и обучителни сесии се провеждат на територията на Комплекс за социални услуги за деца и семейства в град Стара Загора.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram