Дренчев отново поведе на Балканите

Възпитаникът на покойния казанлъшки шахматен треньор Ради Стоянов – гм Петър Дренчев с новите 28,4 точки отново оглавява ранглистата на Балканската федерация от вече 42-ма състезатели от България, Румъния, Сърбия и Черна Гора. В началото на септември след лидерството си на „11-ия Международен мемориал-Касаровски-Станчев“ , Дренчев оглави класацията на Балканите след силните партии в Слънчев бряг.

Именно край морето Дренчев спечели турнира с най-голям коефициент. Финалът на паметния турнир в Цетине /Черна гора/ „Данило-Дажо Батричевич“, в който Петър Дренчев е 13-ти с 5,5 точки и остави „след себе си“ 50 шахматиста добави в балканската ранглиста 3,4 точки.

8 национални отбора взеха участие в „Цетине’2012″, а 27 играчи бяха със звания и след 276 партии и 9 кръга, Дренчев бе на победа и точка от „Топ3″ в мемориала.

Казанлъчанинът, който бе и лидер в пловдивския „Локомотив“, ще играе още два турнира „Белград Трофи’2012″ и „Банкя Оупън“, за да финализира лидерството си в Балканската шахматна федерация. След трите „Отворени турнира“ от „Балкан Гран При’2012″ по шахмат от Арад – Румъния, Слънчев бряг – България и Цетине – Черна гора, шахверигата на полуострова има един лидер и то от Казанлък. За класирането в балканската верига под внимание ще се вземе единствено турнира в Обрановач /Сърбия/, което гарантира и „ТОП 5″ за казанлъчанина до края на 2012 година на Балканите.

Кр. Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram