Руският театър „Колесо” с две представления на казанлъшка сцена

Руският театър „Колесо“от побратименият с Казанлък град Толиати, представя две представления на казанлъшка сцена. Постановките ще бъдат играни, освен в Казанлък, в Стара Загора, Бургас и София. Една от двете постановки „Оскар и Розовата дама“, в която участва проф. Наталия Дроздова е един от най-популярните към настоящия момент спектакли Самарска област. Тя разказва история за дете, на което остават броени дни живот. Няколко месеца, Наталия Дроздова се е адаптирала за постановката, в която тя не трябва да пророни и сълза.

„Оскар и розовата дама“ е спектакъл по текст на популярния автор Ерик Шмит.

В основата му е покъртителна история на десет годишно дете, болно от неизлечима болест, на което остават 12 дни живот. Родителите не могат да прежалят детето си и то остава с жената от болницата, която нарича Розовата дама, роля която играе народният артист на Русия Наталия Дроздова.

Заедно с момчето, те решават да изживеят 12-те дни, като изкрящи и поетични, като всеки един ден да е равен на 10 години от живота му. Така, когато умира, Оскар вече е на 120 години. Няколко месеца Наталия Дроздова се подготвя за ролята, като желанието на режисьора е по време на спектакъла тя да не бъде тъжна и пророни сълза.

До средата на юни продължава турнето на театър „Колесо“ в България. Наталия Дроздова коменира, че руснаци и българи имат много общо, свързани са с историята, религията и любовта.

„Оскар и розовата дама“ ще се играе на сцената на читалище „Искра“ на 7-ми юни от 19-сет часа.

Г. Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram