КСТ „Роза“ с два златни медала от Стара Загора, „Киара -Н“ спечели бронз

КСТ „Роза отново извоюва първи места от национален турнир. В Стара Загора се проведе зоново първенство за Е, Д и С класове и XIII открит турнир по спортни танци, Републикански турнир на БФСТ за 2012 г. Именно в Открития турнир казанлъчани с треньори Петър и Ваня Радеви извоюваха две първи места. В клас 18 В+В Атанас Русев – Симона Янева са със златен медал от надпреварата на „стандарт“. Първи в изпълнението на латиноамерикански танци са Анна-Мария Хънтова и Цветозар Благоев в клас 18+А, смесена двойка на КСТ „Роза“ и на домакините от „Център Голд Степ“.

В зоналното първенство, друга двойка на клуба с трньори Петър и Ваня Радеви, Калоян Бялков – Симона Семова играха на финал и станаха 4-ти в клас 13 С. В клас 15С Стоян Петров – Десислава Тенева са 5-ти, а Петко Терзиев и Милена Огнянова – 8-ми. Друга двойка на казанлъшкия клуб Иван Томов и Йоанна Велева са с 5-то място в клас 18С. Иван Стефанов и Милена Тенева не можаха да стигнат до финала и останаха с 9-то място в класирането.

В клас 15 Д Валентин Тянов – Теодора Стайкова са 7-ми.

Пето място заеха и Николай Ламбов – Йоанна Велева при най-малките в 9 Е.

В зоналния шампионат двойката на клуб „Киара – Н“ Иван Матанов – Полина Куцарова спечелиха бронзов медал в клас 11 D.

Следващото състезание за възпитаниците на треньорите Петър и Ваня Радеви от Клуб „Роза“ е участието им в надпреварата за Купа България и в XVI Открит турнир по спортни танци за КУПА ROTARY CLUB КАВАРНА 2012 на 9 юни. Седмица по-късно Варна е домакин на Открит турнир.

В Каварна казанлъчани ще участват с 5 от танцовите си двойки.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram