46-годишният казанлъчанин, изведен от спецчастите, остава за постоянно в ареста

Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 46-годишния Красимир П., който е обвинен в това, че на 13.10.2022 г. в гр. Казанлък, област Стара Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители на РУ гр. Казанлък, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на  опасен рецидив.

Районен съд – Казанлък, след като обсъди събраните по делото доказателства, прие, че от същите може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Според съда е налице  реалната опасност К. П. да извърши друго престъпление – видно от справката му за съдимост той е осъждан шест пъти за престъпления от общ характер, с лоши характеристични данни е и криминално проявен. 

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram