Първите мачове от НВЛ за жени са в Казанлък на 17 и 24 октомври

Волейболният сезон в женското първенство на България – Национална волейболна лига стартира на 17 октомври с първи мач в Казанлък. Зала „Багира” и ВК „Казанлък” са домакин на двубоя с „Марица” Пловдив. Следващият двубой за момичетата на ст. треньора Петър Дочев отново е у дома – на 24 октомври. Всички мачове на казанлъшкия волейболен тим се играят от 18:00 часа. По правило двубоите се играят в петъчните дни, така е и по програма и тази година.

През новото първенство отборите ще бъдат с един по-малко – 6, които ще се борят за титлата при дамите – освен „Казанлък“, това са столичните „Левски“, „Славия“ и ЦСКА, „Марица“ Пловдив, както и дебютантките в елита – ВК „Сливен“ (Сливен). Сливенчани подадоха заявка за участие в последния момент.

Традиционният участник в „А“ група – „Спартак 1996“ от Плевен, отказа участие в женския елит, като клубът през този сезон ще играе само с формации до старша възраст. Миналогодишните новаци  – „студентките“ от Европейският политехнически университет – Перник, също няма да участват в елита, поради организационни проблеми.

До официалните мачове от програмата, момичетата от тима на „Казанлък” ще тренират повече за техника и тактическите занимания, съобщиха от клуба. За обиграване на тима наставникът Петър Дочев е предвидил серия от двустранни контролни и тренировъчни игри. Този четвъртък, на 9 октомври, от 16:00 часа в зала „Багира” казанлъчанки ще изигрят първата си контрола със съперничките си от Сливен, а в петък и събота ще гостуват на ЦСКА.

 

Форматът на женския шампионат се запазва, като след изиграването на редовия сезон, с цел повече мачове следва допълнителен турнир. Той е разделен на две части, като в първата част в София се срещат отборите по между си, а на друго място останалите три клуба. Във втората част всички тимове се събират на едно място и се срещат отборите, които не са играли помежду си.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram