Драгомир Стойнев: Хората решиха БСП да е в опозиция

„БСП загуби изборите в Старозагорска област”,  призна на пресконференция в Града на липите Драгомир Стойнев, който влиза в 43-то народно събрание от коалиция „БСП лява България” заедно с втория в листата Георги Гьоков.

Коалицията получи два парламентарни мандата на вота в неделя.

Една от причините за резултатана БСП е разпиляването на гласовете, според Стойнев. Той  отчете  5 000 гласа повече подкрепа за левицата в сравнение с евровота през май месец. Това новият народен представител отдава на добрата предизборна кампания на БСП. Оттук насетне Драгомир Стойнев ще работи за обединение, както в партията сред членовете й, така и сред симпатизантите, а привличането на все повече леви избиратели ще бъде една от основните цели.

Избирателите определили мястото на социалистите да са в опозиция, заяви още Стойнев.

„В ръцете на ГЕРБ е отговорността за съставянето на кабинет, ако получим покана за разговори от представители на партията на Бойко Борисов, ще обсъдим приоритетите публично,  решението ни не трябва да бъде скрито, такова каквото го направи ГЕРБ преди и роди в България  задкулисието”, подчерта Драгомир Стойнев. Той отговори на въпрос, че няма да има промени в партийната структура на БСП в областта и няма да има отстраняване на партийни лидери.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram