Прокуратурата поиска доживотна присъда за съпрузи, обвинени в убийство

32-годишната Галина Петкова, която заедно със съпруга си Огнян Петков е обвинена в убийството на дистрибутора Кънчо Кънчев, не се призна за виновна и се отказа от съкратено съдебно следствие. Вчера в Стара Загора бе предварително изслушване, поискано от Огнян Петков, за да може делото да бъде гледано по съкратената процедура, съобщи Дарик . То ще се гледа по общия ред на 19 и 20 октомври. Съпрузите са обвинени по чл.199 от Наказателния кодекс за грабеж, придружен с убийството. Прокуратурата иска доживотна присъда.

Тялото на Кънчо Кънчев бе открито в нива на пътя между Първомай и Чирпан на 11 декември м.г. с десет прободни рани и една огнестрелна.

Двамата съпрузи бяха задържани на 14 декември. Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили 35-годишния дистрибутор. До издирването му се стигна, след като бусът, с който зареждал магазини, бе намерен празен и с отворена врата. От Кънчев съпрузите взели 8600 лв, мъжка чантичка с документи и мобилен телефон.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram