Продължава подаването на заявления за помощ за отопление

Над 3550 души от Старозагорска област вече са подали заявления за отпускане на целева помощ за отопление за сезон 2022/2023 година, съобщи за БТА директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Павлина Делчева. Най-много заявления има подадени в дирекция „Социално подпомагане“ Стара Загора- 1118, следва Казанлък с 495, Мъглиж- 449 и Раднево-272.

Делчева припомни, че подаване на заявление за помощи може да бъде направено освен лично на гише в дирекцията, и чрез куриер, по електронен път или по имейл. Тя призова желаещите да подадат документи да го направят по възможност, без да се редят на опашки на гише, поради повишаването на броя на заболелите от COVID-19. И тази година заявленията могат да се подават до края на октомври.

Делчева припомни, че през миналата година заявления за подпомагане на домакинства за отопление през зимния сезон са подали близо 10 000 нуждаещи се. Близо 25 на сто са били отказите.

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца. Средствата са предвидени за топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво и природен газ. Право на целевата помощ имат хората, чиито средномесечен доход за предходните шест месеца е под индивидуално определената граница.

Лицата и семействата, нуждаещи се от този вид социална подкрепа, могат да подават документи в дирекциите „Социално подпомагане” по настоящия си адрес. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram