Пристигнаха нови дарения за библиотеката

Нови дарения за Общинската библиотека „Искра” постъпиха в първата седмица на месец август. 20 тома събрани съчинения на Петър Константинов предостави неговата съпруга доц. Мариана Стоянова. Друго дарение са книги, които ще зарадват читателите на Детския отдел, закупени след благотворителната изложба, дело на Елица Петкова и Кристина Иванова. В момента, библиотечните служители описват новите придобивки за читателите и качват информацията в електронния каталог на сайта на общинската библиотека.  Създаването му започва от 1995 г., а с течение на времето цялата информация за наличните библиотечни единици излиза и в елетронен вид, за по-лесен достъп на потребителите. Освен новите книги, продължава описването и на по- старите документи, съхранявани в културната институция, разказва директорът на библиотека „Искра” Анна Кожухарова.
Информацията, която притежава казанлъшката библиотека в своя електронен каталог, е достъпна навсякъде по света.
От 1 август тази година Общинска библиотека сбъдна още една своя мечта по пътя на превръщането си в електронна библиотека, достъпна за потребителите си  в непрекъснат режим на информиране -24  часа всеки ден от седмицата.
След приключването на проекта , защитен по Програма Глобални библиотеки- България”, „Писахме да се знае”,  за читателите на библиотеката е разкрито ново електронно съдържание -две уникални електронни бази данни: Електронният каталог на културната институция и базата „ Краезнание”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram