Приключи кампанията за безплатни профилактични прегледи срещу рак на гърдата

Преди броени дни приключи кампанията за безплатни профилактични прегледи срещу рак на гърдата. Организатори на благородната инициатива бяха клубът на жените – социалистки и Младежкото обединение на БСП в Града на розите. Над 500 лева са средствата, които организаторите на благородната кауза събраха от благотворителна кулинарна изложба – базар в началото на месец март.

43 казанлъчанки напълно безплатно преминаха през кабинета на д-р Н. Бонева в ДКЦ – Казанлък на профилактичен преглед срещу рак на гърдата.

„Понякога не е нужно да дадеш много, за да направиш добро!” – каза Р. Милева след прегледа при д-р Бонева и благодари на организаторите за благородната им кауза.

„Ракът на гърдата е лечим, ако е открит навреме. Затова приветствам тази инициатива и се надявам тя да стане ежегодна, за да може все повече казанлъчанки да се възползват от безплатния профилактичен преглед срещу рак на гърдата.“, сподели Р. Николова.

“Благодаря на организаторите на  кампанията „Заедно в борбата срещу рака на гърдата“. Нека има повече инициативи за превенция срещу раковите заболявания“., допълни още Николова.

„Кампанията „Заедно в борбата срещу рака на гърдата“ тази година я организирахме за първи път. Това е идея, заслужаваща подкрепа. Искрено вярвам, че тя ще се превърне в кауза и ще има все по-голяма обществена подкрепа. Затова ще продължим и всички заедно ще победим рака на гърдата.“ – каза председателят на Клуба на жените – социалистки Стела Кехайова.

В организираната кулинарна изложба-базар за събиране на средства за провеждането на безплатните профилактични прегледи участваха 24 кулинарни вълшебства изработени от ръцете на казанлъшки любители и професионалисти в света на кулинарията. Суши, шоколадово дърво, вкусно приготвена домашна баница с точени кори, сладкиши, домашен хляб, традиционна българска питка, пълнена сьомгова пъстърва, ягодов сладкиш и чийз кейк – бяха само част от кулинарните вълшебства.

В изложбата бяха представени кулинарни изкушения приготвени от р-т „Палас“, р-т „Зорница“, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм  гр.Казанлък,  ЕТ „Продан Бюйлеков“ , дами социалистки, младежи и приятели прегърнали идеята „Заедно в борбата срещу рак на гърдата”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram