Приключиха квалификациите за подрастващи, отменят мача на жените с „Марица“ за края на януари

Изминалата седмица бе маркирана от квалификациите, в които участваха младежките, девическите и юношеските формации на България. Единствено най-младите национали се представиха добре, класирайки се за Евро 2015. Младежи и девойки не успяха да стигнат дори до втория кръг на квалификациите преди съответните световни първенства. В четвъртък националният отбор на България за девойки, воден от Петър Дочев, започна с успех срещу Австрия и Дания световната квалификация в чешкия град Тишнов, като в крайна сметка след загубата от Чехия, момичетата не успяха да се преборят за участие във втория кръг от пресявките преди Мондиала.

Ден по-късно, младежките национали също започнаха битка в световна квалификация в холандския град Цволе, но загубата от Германия на старта ги спря от класиране за втория етап.

Единствената радост ни донесоха юношеските национали, в чийто състав имахме и казанлъшко присъствие –Веселин Семерджиев. Юношите, водени от Драган Иванов, успяха да се класират за Европейското първенство през април в Турция след успешната си  квалификация в зала „Христо Ботев“ в София.

България вече има два национални отбора, съответно за юноши и девойки, на европейски финали, след като младите ни волейболистки се класират по право за Евроволей 2015, на който нашата страна е домакин в края на март. Първият подготвителен лагер за националките, водени от казанлъчанина Радослав Бакърджиев, бе в края на лятото в града на розите.

Тези дни тече поредна фаза на подготовката в София. Сред повиканите са и три от възпитаничките на казанлъшката волейболна школа – Диана Казакова, Златена Салабашева и Василена Папанова. Поради отсъствието им от зала „Багира“ и натоварената програма на селекционера на жените от ВК „Казанлък“ Петър Дочев, покрай участието в квалификацията в Чехия, първият мач за пролетта срещу „Марица“ няма да се състои тази седмица. По график , „Казанлък“ е домакин на първия мач за пролетния полусезон в дамския елит на 16 януари. Поради многото отсъстващи в отбора ни, обаче, мачът  е изтеглен за 26-ти.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram