Премиерата на „Сънища“ като будуване насън или сънуване в будно състояние

Един приказен спектакъл оживя на сцената на Читалище „Искра” – „Сънища” – сбор от пантомимни миниатюри – постановка на Мая Стоянова.

Най- новата премиера на Секция „Театър”, която се състоя на 23 април, бе осъществена от Студио „Пантомима”, Младежка театрална студия и Детска театрална школа. Младите казанлъшки артисти успешно се справиха с не леките тънкости на пантомимата и физическия театър и поднесоха на зрителите едно вълшебно пътуване в неизбродните пространства на сънищата. Те имаха възможността да надникнат в магазина за кукли; да се срещнат със завивката, която обича; със закачалката, която се превърна в любим човек; да се потопят във вълшебния свят на морските дълбини. Пак някъде си там – в необятните пространства на съня, зрителите усетиха творчеството и неблагодарността, която го руши и видяха Душата-Съзнание в полет да търси и отстоява свободата, надмогвайки войнственото и грозното…
„Сънища” носи вечната поетична метафора „Животът е сън!” – не е ясно кога сме будни… Докато спим? Или спим, докато сме будни?!

Очаквайте следващото представление „Сънища” на 12 май от 19.00ч. на сцената на Читалище „Искра”.

11173377_488855491271849_3886372912906624510_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram