Павелбанската Професионална гимназия продължава работа по проекта «Ученически практики»

През учебната 2014/2015г. Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство продължава участието си по проект BG051PO001-3.3.07-0001 „Ученически практики“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз и е с продължителност 3 години.

Участието в проекта е добра практика за по-ефективно преминаване от училище към работното място. За учениците това е първа стъпка в овладяване на тънкостите на професията Готвач и Сервитьор сред колеги и партньори от бизнеса.Формират се умения за работа в екип, отговорност, инициативност. Учениците добиват реална представа за естеството на работата и споделят, че това им носи огромно удовлетворение.

Тази учебна година желание за участие заявиха 24 ученика от 9, 10 и 11 клас.Те са разпределени в две групи и всеки ученик трябва да отработи по 240 часа в реална работна среда, за което получават стипендия. Първата група започна обучението през м. декември 2014 г и приключи през м. март 2015г. Стажът на втората група ще приключи м. юни 2015г.

Придобитите знания, умения и компетентности помагат за израстване на учениците и са конкурентно предимство на пазара на труда. Работодателите са изключително доволни от подготовката на учениците. Според тях те са много дисциплинирани, активни и прецизни в изпълнението на поставените им задачи. Учениците с нетърпение и желание заемат своите работни позиции и усвояват професионален опит от своите наставници.

Участието на ПГ по ресторантьорство и хотелиерство гр. Павел баня в проекта доведе до успешна реализация на младите хора от Общината на пазара на труда и се създаване на стабилни партньорства с работодателите от региона.

Практиките се провеждат при местни хотелиери и ресторантьори, които са наши партньори по проекта.

Информация на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, град Павел баня

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram