Празнични събития на 30 май в Казанлък

Три нови събития са включени в програмата за 111-тия Празника на розата 2014 на 30 май.
От 17.00 часа в НЧ „Искра“ започва Четвъртият национален преглед на фолклорните ансамбли на Националната секция на ЦИОФ.Тук среща ще си дадат състави от цяла България, а Казанлък и регионът ще бъдат представени от АНТП „Искра“ с художествен ръководител Цветан Цочев.
В 19.00 часа официално ще бъде открит Националният турнир по плажен волейбол за мъже и жени. Едно изключително интересно състезание, при това в подножието на Балкана, по пътя за Крънското ханче ще привлече вниманието на казанлъчани и гостите на града.
От 20.30 часа на пл. „Севтополис“ ще бъде открит Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“. Събитието се провежда за първи път в Казанлък и носи със себе си магията на киноизкуството. Фестивалът ще завърши на 1 юни, а в три дни на неговото провеждане могат да се видят екофилми от Канада, Швейцария, Холандия, Тайван, Аржентина, Украйна и музикални филми от Франция, Израел, САЩ, Русия, Мексико, Хърватия, Австрия, България, Испания. На 1-ви юни – Деня на детето, малчуганите от града на розите ще се радват на анимационни филмчета по любими български
детски песнички като „Зайченцето бяло“, „Шаро и първият сняг“, „Хитрото мишленце“, „15 маймуни“, Мила моя, мамо“, „Зимна песничка“, „Бъдни вечер“, „Мама ми купи днес“, „Продавач на надежди“, „Кошута“, „Зеленчуци“, „На лов“, „Кенгуру“, филм по приказката „Златното момиче“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram