Детско утро в събота за малчуганите по случай 1 юни

За Международния ден на детето детската театрална школа при НЧ „Искра 1860“ ще представи своята постановка „Цветята на малката Ида“ по Ханс Кристиан Андерсен. На 31 май от 11:00 часа в салона на читалището малките актьори и техният художествен ръководител Мая Стоянова ще покажат за шести път пред публика спектакъла, който е носител на първа награда от международния Фестивал на изкуствата „Лачени обувки“, Берковица 2013 и на Голямата награда за най-добър спектакъл от Националния фестивал за любителските театри за деца „Вълшебният театър“ Севлиево 2013.
13 деца участват в пиесата, като главната роля се изпълнява от 11 –годишната Атина Петрова. Нови актьори в театралната трупа ще направят своя дебют в събота, съобщават ни малките артисти.
В началото на ваканцията спектакълът „Цветята на малката Ида”предстои да бъде показан на още един международен фестивал. Междувременно, театралната трупа продължава да се разраства. Нови попълнения се очакват в Младежката театрална студия наесен. През септември е записването на кандидатите, а първите им срещи на читалищна сцена започват със старта на новия творчески сезон от октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram