Право на отговор от Георги Керанов във връзка с обвинения за Белодробната болница в Радунци

Казвам се Георги Керанов и съм едноличен собственик и управител на търговско дружество „ВОРЕК“ ЕООД – гр. Стара Загора. Представляваното от мен търговско дружество закупи фалиралата Белодробна болница в село Радунци /основен корпус и прилежащи и помощни сгради/. Пиша този отговор във връзка с появилото се в медийното пространство пространно интервю с г-н Румен Манчев, кандидат за кмет на Община Мъглиж, в което посоченото лице директно изрази своето виждане за бъдещето на фалиралата болница.

Уважаемо ръководство на Община Мъглиж, 

Уважаеми жители на Община Мъглиж, 

Уважаеми медии, 

Уважаеми г-н Манчев 

В качеството си на инвеститор и собственик на всички сгради, част от бившата болница в с. Радунци, заявявам, че съм силно обезпокоен от Вашите виждания, като кандидат за кмет на Община Мъглиж, относно моите настоящи и бъдещи инвестиционни намерения. 

Уважаеми гн Манчев, 

Позицията Ви е диаметрално противоположна на тази на общинското ръководство до този момент относно придобиването на общинската земя, ситуирана под болничния комплекс. В никакъв случай не считайте, че закупуването на сградния фонд от наша страна е сигурен белег за успешния край на инвестиционните ни намерения. Това, което заявихте в две от Вашите интервюта, е много обезпокоително, защото на практика означава, че Вие като евентуален бъдещ кмет на Община Мъглиж, желаете да управлявате финансовите средства, които ние ще вложим в една значима и мащабна инвестиция. 

Най- доброто партньорство се създава, когато има ясни и точни правила между държавата (общината) и бизнеса, но без държавна (общинска) намеса в инвестиционните намерения на инвеститор. Имам сериозни опасения, че Вие като потенциален кмет на Община Мъглиж, не желаете реконструкцията на сградния фонд на бившата болница в с. Радунци и сте против една от най-мащабните инвестиции в историята на Община Мъглиж да стане факт. Изразените от Вас намерения, едно частно инвестиционно сдружение, което ще изгражда новата болница, да бъде контролирано и да зависи от Общината, респективно от Държавата, в своите инвестиционни намерения и този контрол и зависимост да се извършват чрез отказ от продажбата и задържането на терена като общинска собственост, би притеснило всеки инвеститор, който ще трябва да вложи милиони евро, които във всеки един момент могат да бъдат компрометирани от собственика на земята. 

Имаше такъв период в историята на България, когато държавата контролираше всичко и всеки, но бях убеден, че е приключил преди 33 години. Ако няма да мога да взимам самостоятелно решения, дали, как и в какви срокове да инвестирам парите на повереното ми дружество и гаранцията, че на закупените от мен площи и сгради ще мога да се разпореждам, съобразно изискванията и препоръките на нашите експерти и проектанти, спазвайки изискванията на Законите на Република България, може да възникне в мен въпрос, дали последващите инвестиции в проекта са оправдани и не зависят от „желанието за контрола“ от страна на Общината (Държавата). 

Искрено се надявам да проявите мъдрост, ако не Вие, то поне жителите на Община Мъглиж, в името на една единствена цел да възкресим от руините поредната култова сграда в любимата Ви община. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram