Димитър Пашев: Целта на „Възраждане“ е балотаж и победа срещу ГЕРБ

Димитър Пашев е на 37 години, живее и работи като учител в град Казанлък. Притежава бакалавърска степен по „Български език и история“, магистър е по „Управление на образованието“. Занимава се с шахмат и е председател на шахматен клуб. Председател е на казанлъшката структура на ПП „Възраждане“ от създаването й и е член на Организационния съвет на партията. Избран е за народен представител в 48-то Народно събрание. Димитър Пашев отговори на няколко въпроса, свързани с неговата мотивация за участие в кметската надпревара в община Казанлък и шансовете на ПП „Възраждане“ за краен успех на местните избори.

  • Здравейте, Вие бяхте народен представител в 48-то Народно събрание, какво Ви мотивира сега да се кандидатиратеза кмет на община Казанлък?

Здравейте, през последните години както на национално ниво, така и на местно ниво се наложи порочният модел на управление на ГЕРБ, който обхвана всички възможни сфери. Бяха оползотворени докрай обществените ресурси за тяснопартийни цели и бяха облагодетелствани приближените до управляващите фирми. Това предизвика и огромно притеснение сред инакомислещите граждани за техния бизнес и работа. Истината е, че в Казанлък има страх. Хората се страхуват, че ако изразят свободно гражданската си позиция, това може да има негативни последици  за тях самите, даже и за техните близки. Това важи особено много за публичната сфера, в която кадруването е достигнало непознати в историята висоти, като не се взимат предвид професионалните способности на даден човек, а това, дали е удобен на управляващите. От това, естествено, губим ние – гражданите на община Казанлък. Ние от „Възраждане“ се изправяме срещу този страх с намерението да победим носителите му. На мен като председател на казанлъшката организация на партията ми се гласува доверието да водя тази битка и смятам да направя всичко по силите си не само да победим на изборите, но и след това действително да бъде променен моделът на управление. В Казанлък е необходима действителна промяна, а не подмяната, която се случи на национално ниво. Време е казанлъчани да се почувстват свободни.

  • Как оценявате шансовете си на местните избори? Виждате, че и други партии издигат кандидати, които са претенденти за местната власт.

В Казанлък за първи тур има един явен фаворит и това е ГЕРБ. Видно е обаче, че те са загубили немалка част от подкрепата си и заради лошото управление на общината в различните сфера, и заради многото хора, които успяха да настроят срещу себе си. Това означава, че ГЕРБ няма да успеят да спечелят на първия тур и ще има балотаж. „Възраждане“ на последните парламентарни избори в Казанлък е трета политическа сила с над 17%  от гласовете. След „прегръдката“ на ПП-ДБ с ГЕРБ вече вероятно сме втора сила на национално ниво, като искам да отбележа, че за Казанлък това е сигурно, защото разликата между нас и вторите при върховия пик на ПП-ДБ беше само 450 гласа. Ние от „Възраждане“ сме включили изключително стойностни хора в нашата листа за общински съветници. По време на кампанията ще представим както кандидатите ни за общински съветници, така и програмата ни за управление на общината. Вярвам, че приоритетите, които заложихме в управленската ни програма, са важни за всички казанлъчани. „Възраждане“ има огромен шанс да достигне до балотаж и след това, при консолидиране на протестния вот в един кандидат, можем да победим ГЕРБ. Ако гражданите на Казанлък желаят да бъде реално премахнат моделът на управление на ГЕРБ, изборът е ясен – това е „Възраждане“. Нашата победа ще бъде силен удар върху статуквото, с национално отражение и равносилна на революция. Време е за Възраждане на Казанлък, град с огромен потенциал за развитие във всяка една сфера на обществено-икономическия живот!

Бюлетина №42

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram