Парк в Стара Загора се превърна в кочина, обвиниха ВиК 

Гледка като от филм на ужасите в Стара Загора.

Строителна площадка в Стара Загора по-скоро прилича на площадка за заснемане на филм, който попада в категория „Ужаси“. Разхождайки се в Аязмото, Диди случайно попада на възмутителната гледка.

„Пътеката се намира успоредно и на 2 минс от началото на екопътека Дъбрава – Боров дол, точно до къщата с асфалтовия път. В средата на Аязмо парк“, уточнява младата жена.

Диди е споделила и снимки, на които виждаме, че ръждясали тръби са захвърлени върху почвата, има и разпилени пластик ленти, както и отпадъци от строителни дейности. Освен това има и необезопасена отворена шахта.

„Бихте ли споделили какво е предназначението на тази площадка? Какви действия ще бъдат предприети? Притеснява ме това, че е имало дейност, която е приключила и са оставили нещата в този вид насред Аязмо парк“, написа Диди.

Даниела Иванова написа в коментарите под поста, че през трасето минават тръбите за водоснабдяване на града и допълни:

„До миналата година течеше ремонт по смяната им. Това здание вероятно е част от системата за контрол, без да имам претенции за категоричност. А старите тръби не са извозени, те са си отпадък. За мен по-сериозен проблем е глутница кучета в района в близост до пътеката към чешмата на ген. Делчев през гората, където е обособено място като подслон за кучетата, хранени с карантия от един „добронамерен“ старозагорец!“.

Деница Дечева пък информира, че въпросният терен предстои да бъде почистен и облагороден. Кога ще се случи това – не е ясно.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram