Пак ще правят „Полицай за един ден“

В Областна администрация Стара Загора днес се състоя заседание на Областната комисия по безопасност на движението, чийто председател е областният управител инж. Георги Ранов. Повод за срещата между представители на общините от областта, ПБЗН, РЗИ, РИО, „Пътна полиция”, ДАИ и други институции бе Глобалната седмица за безопасност на движението, която тази година ще се проведе за трети път по инициатива на ООН в седмицата от 4 до 10 май.

В рамките на тази седмица Областна администрация Стара Загора предлага серия от мероприятия, посветени на безопасността на движението. Сред тях са инициативата „Полицай за един ден”, различни изяви и конкурси в училища и детски градини, изработване на светлоотразителни ленти за децата. Присъстващите на заседанието също споделиха идеи и инициативи, съвразни с безопасността на движение, най-вече на децата и учениците. По време на разговорите бяха обсъдени и възможностите за взаимодействие между институциите за създаване на повече сигурност по улиците и по пътищата.

В края на срещата инж. Ранов обяви, че следващото заседание на Областната комисия ще се проведе на 31 март. Тогава членовете й ще обявят конкретните програми и мероприятия, с които ще се отбележи Глобалната седмица за безопасност на движението на територията на област Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram