ОУ „Чудомир“ празнува

Днес е патронният празник на казанлъшкото основно училище „Чудомир“. Всяка година на 25 март, Благовещение и рожден ден на големия творец и общественик Димитър Чорбаджийски – Чудомир, с множество инициативи ОУ “Чудомир“ отбелязва този ден. Училищен вестник, спортни игри, празнични програми по класове с талантливи изяви са част от изненадите днес. В навечерието на годишнината колективът и учениците на училището отдават заслужена почит на своя патрон.

На 24 март ученици от 2 Б и 2 В клас посетиха къща – музей „Чудомир“, за да разгледат изложба от пейзажи на художника и да научат повече за живота на Чудомир. На раздяла децата си тръгнаха с подаръци -картички и диплянки.

Две спортни прояви бяха посветени на патрона на училището -приятелска среща между отбор на учители и волейболен отбор момичета, и втори двубой по волейбол – момичета между ОУ „Чудомир“ и ОУ „Мати Болгария“.

Празничните изяви в учебното заведение продължават и в следващите дни, посветени на Чудомировото творчество. На 26 март от 10:00ч. в читалище „Искра“ ще се проведе конкурс за хумористично изпълнение „Чудонемирчета“, в което ще вземат участие и ученици на ОУ „Чудомир“. Във II – ра възрастова група ще вземат участие 3-ма от възпитаниците на учебното заведение. Те ще се представят  с разказите „Мимето“ и „Провинциалистки“. В III-та възрастова група  – две от децата ще вземат участие  с разказите „Майстор Танко“ и „Чудо“, а в IV –та възрастова група ученик на ОУ „Чудомир“ ще представи разказа „Не съм от тях “.

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram