От днес БЧК започва раздаването на безплатни храни

От 7 до 29 октомври в Казанлък започва първият транш за 2013 година за раздаване на храните на всички правоимащи по програма „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС за най-нуждаещи се лица“, съобщиха от Общинския съвет на БЧК в Казанлък. За Казанлък храните ще бъдат раздавани в споменатия период, всеки работен ден от 8.30 до 13 часа във временен пункт в жк „Изток“бл.1, общински клуб „Капитан Петко Войвода“.
За правоимащите лица в населените места на територията на Община Казанлък хранителните продукти се предоставят в кметствата от 7 до 25 октомври от 9 до 12 ч. и от 13 до 16 часа. От БЧК припомнят, че храната се получава лично, при представяне на лична карта или от упълномощен представител с нотариално заверено пълномощно, чието копие остава в БЧК.
Право да получат безплатни храни имат осем целеви групи, които са предварително определени от Агенцията за социално подпомагане. Сред тях са хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките (осиновителки), получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една година , хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания , семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, лицата, които се грижат за хора с увреждания и през 2012 г. са участвали в дейността „Личен асистент“ на Националната програма „Асистенти на хора с увреждания“ и др.
Общата стойност на храните за тази година е 34.4 млн. лева, а количеството им – над 16 тона. Над 331 000 нуждаещи се в цялата страна ще получат по 10 безплатни продукта тази година. Вторият транш е планиран за декември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram