„ТОП 5“ за „Казанлък Волей“ в силен международен турнир с домакин Истанбул

„Казанлък Волей“  и „Марица“ (Пловдив) завършиха съответно на пето и на шесто място в международния женски турнир „Боазичи“ в турския мегаполис Истанбул.  Двата тима допуснаха по две загуби в своите групи и се срещнаха помежду си в директен спор за разпределението на последните две позиции в крайното класиране.

В първия си мач „Казанлък“ отстъпи в три гейма пред турския „Илбанк“ (Анкара).  Последва още една чиста загуба – с 0:3 (17:25, 15:25, 13:25) от друг турски отбор – „Чанаккале Беледийеспор“ (Чанаккале).  Така казанлъчанки приключиха на трето място в групата.

Румънският „КСМ Букурещ“  бе първият съперник на „Жълтите“ в Истанбул.  Пловдивчанки изненадаха противника, повеждайки с 2:0 гейма, но допуснаха пълен обрат до 2:3.  Капитанката Диана Малинова стана топреализатор на отбора с 22 точки, а центърът Борислава Янкова впечатли с 8 точкови блокади.

На следващия ден момичетата на Иван Петков се изправиха срещу домакина на турнира „Саръйер Беледийеси“ (Истанбул).  Този път българките трябваше да наваксват изоставане от два гейма.  Те го направиха, но в тайбрека не успяха да подпечатат пълния обрат и загубиха с крайното 2:3.  Този път най-резултатна за „Марица“ бе влязлата като резерва Силвана Чаушева с 19 точки.  Така и пловдивчанки завършиха на последното трето място в своята група.

След два завързани гейма, които доведоха до равенство 1:1 в мача за петото място между „Казанлък“ и „Марица“, тимът от зала „Багира“ наложиха надмощие и успяха да спечелят с 3:1 (26:28, 26:24, 25:15, 25:21).  Топреализатор за пловдивчанки отново бе Силвана Чаушева с 16 точки.  Най-резултатна в мача бе Веселина Григорова със 17 точки за победителките от „Казанлък Волей“.

Краен победител в турнира стана „Илбанк“, победил във финала „Чанаккале“.  В малкия финал пък „КСМ Букурещ“ победи „Саръйер“.

От клубното ръководство на Казанлък коментираха , че са доволни от участието на турнира в Турция.  Класирането те обясниха с това, че съставът все още не е бил готов за мачове и това са били първите му проверки.  Ще се търсят нови съперници за контроли, като  ще стане ясно с кои отбори  ще премерят сили преди старта на шампионата в Националната волейболна лига на България

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram