Откриха нов учебен корпус в ОУ „Георги Кирков“

Малко са училищата в региона, които могат да се похвалят с откриването на нова сграда. Такава официално се открива в казанлъшкото основно училище „Георги Кирков”. Там отбелязаха своя патронен празник със спортни изяви. Денят започна с тържествено откриване и поздрав от директора Любомира Абдишева. Тя пожела на учениците здраве и да е открит пътят към мечтите им, а на учителите и служителите благодари за отговорността и всеотдайността. Макар и учебен, денят бе наситен със състезания, игри и танци.  Доброто настроение завладя всички участници. На игрището и в училищния двор витаеше състезателен дух и спортсменство. Асфалтовата площадка грейна от пъстрите рисунки на първокласниците.

Пъргавите рибари от втори клас доказаха, че притежават ловкост, бързина и съобразителност. Третокласниците устроиха турнири. Момичетата се състезаваха отборно на народна топка, а момчетата – по футбол. Играта им бе оспорвана до последните минути.  Учениците от четвърти клас се включиха в организирания крос с много ентусиазъм.

Изключителна гордост за училищното ръководство е откриването на нов учебен корпус с 8 нови стаи, сподели директорът.
Вторият учебен корпус е съвременен, просторен, с модерна техника и с възможност за един динамичен учебен процес. Влизайки във фоайето, ни впечатлява прекрасният витраж със стъклописи, изработени от учениците от 1 до 4 клас по европейски проект „Успех”.
Прекрасният парк за отдих с чудесни алеи и красиво озеленяване свързва двата корпуса и е прекрасно място за отмора на ученици и учители. Оформянето на цветните лехи е идея на учениците от 1 клас в полуинтернатната група на преподавателя Стефана Минева, които работят по програма „Джуниър”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram