Основателят на казанлъшкия театър: Продължавайте да ни въодушевявате, скъпи театрали!

Основателят на казанлъшкия театър Васил Самарски поздрави от страницата си във Фейсбук за Международния ден на театъра всички, които продължават да въодушевяват от сцената публиката и тези, зад кулисите, без които не може.

„В държава, която отделя от бюджета безсрамните 0,4% за култура, звучат нелепо думи на възхвала за изкуството, изречени или написани от авторите на варварския процент. И днес в Международния ден на театъра ще има пустословие.
На театралното изкуство, голямото ми лично изкушение, дължа много. То е събирателният образ на фините сетива на актьори, режисьори, сценаристи, сценични работници и всички, чието вдъхновение се въплъщава на сцената, когато прожекторите светнат, а публиката затаи дъх.
За миговете, в които оставаме бездиханни пред театралното изкуство и за хората, които ги провокират-искрените ми аплаузи! Въодушевявайте, скъпи театрали! Това е умение свише. Продължавайте да ни го дарявате в здраве, а ние да ви връщаме с дълбок реверанс любовта на публиката! Честит празник!“.

Театър „Любомир Кабакчиев“ бе открит през октомври 1998 г., а Самарски, освен че е негов основател, но е и първият му директор.

15093_692980537397713_1235976742_n

На снимката /долу/ Васил Самарски, /горе/ Старата слава на казанлъшкия театър в спомени от печата

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram