Стенли получи златна значка на висок форум за благотворителността си

С благотворителни акции към абитуриентки от социалните домове и към онкоболни дами от цялата страна стартира 24-тият Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Форумът сбъдна мечтата на три зрелостнички от дома за деца, лишени от родителска грижа „Олга Скобелева“ в града на тепетата, които на своя бал ще облекат уникални рокли на топдизайнерката София Борисова. Тоалетите са от материали, изработени в Париж и Милано от най-престижните в света фабрики за дантела. Към подаръка са включени също и грим и прическа от класни стилисти. Роклите са дарени от София Борисова и бизнес дамите Елена Кристиано и Биляна Екснер. Други 20 социално слаби зрелостнички от 20 български града получиха ваучери за безплатни фризури и козметика за бала, обявиха организаторите от „Christian of Roma“.

 

Началото на кампанията по раздаване на 300 перуки за борещи се с онкологични заболявания дами бе обявено от репортера на тв-шоуто „Господари на ефира“ Илиян „Густо ми е“ Велков. Новината бе посрещната с бурни аплодисменти от многобройните участници и гости на церемонията по откриването на Италианския фестивал в Международен панаир – Пловдив. До неделя включително на специално създадения „Щанд на солидарността“ в Палата 2 желаещите могат да избират модели в различни цветове и линии, ползвайки съвети от модни експерти.

На сцената се качи и фризьорът Станимир Нанчев-Стенли от Казанлък, който за 8-и март подари 50 перуки на жени с тежката диагноза. „Апелът ми към колегите е да продължим започнатото. Можем да помогнем, като дадем кураж и самочувствие на тези жени“, призова фризьорите Стенли, докато на мултимедиен екран течаха кадри от телевизионен репортаж за неговия жест. За инициативата си той бе удостоен с престижното отличие „Златна значка“ на организаторите от „Christian of Roma“, които доразвиха и превърнаха в национална кампания благотворителната инициатива.

 Festival-otkrivane-peruki-003 (1)

Лентата за откриване на Фестивала преряза съпругата на италианския посланик в България г-жа Криста Контичели. Сред официалните гости бяха Н. Пр. Ориета Капони – посланик на Венецуела у нас, почетните консули в града на тепетата – на Италия Джузепе ди Франческо и на Франция Теофана Брадинска, изпълнителният директор на Международен панаир – Пловдив Богомил Бонев и председателят на директорския борд Иван Соколов, шефът на Асоциацията на италианските предприемачи Пиетро Луиджи Гия, зам.-кметът Петър Зехтински.

 

Финалистът от първото музикално тв-риалити „Стар Академи“ Ивайло Колев даде старт на ревю-спектакъла с абитуриентски рокли на топдизайнерката София Борисова, чиито тоалети са дефилирали по червените килими в Монте Карло и на конккурса „Мис Свят“. „Темата на Фестивала е „Шоколад и канела“, внимавайте със съблазните“, пошегува се певецът, преди да изпее култовото парче „Cry Me A River“. В ролята си на ко-водещ изпълнителят покани на сцената и Биляна Екснер, собственичка на марката „1 Meter Chocolate“. Огромна опаковка от лакомството тя подари на г-жа Криста Контичели. А всеки посетител в Палата 2 имаше възможността също да вкуси от шоколада, поднасян още на входа на ухаещата на канела Палата 2.

 

Събитието е за професионалисти – фризьори и гримьори, за ценители, но и за обикновения посетител. Модният форум съчетава бизнес нюх и дизайнерски талант, и това се прави вече 13 години, коментира Иван Соколов. Още на откриването на 24-ия Италиански фестивал организаторите обявиха, че вече са в процес на подготовка и за следващия фризьорски форум през октомври в София.

 

Мегазвездата на Русия – стилистът със световна слава Руслан Татянин, ще води семинар във втория ден на Италианския фестивал – в събота от 15 часа в Конгресния център на Международен панаир – Пловдив. Популярният с прозвището „Маестрото на балните прически“ творец ще консултира безплатно абитуриентки за визията на косите им. Демонстративното му шоу на сцената е в неделя от 14,15 часа преди закриването на модното събитие, съобщиха организаторите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram