Освиркаха Красимир Велчев на събора на русофилите

За първи път, от провеждането на Националния събор на Русофилите край казанлъшкия язовир „Копринка“ присъстващите ярко изразиха своето отношение към политиците. След откриването на събора, предшествано от музикална програма и връчване на награди от редица конкурси при даване думата на политиците присъстващите безкомпромисно ги освиркаха и призоваха да слязат от сцената. Красимир Велчев от ГЕРБ отнесе най-голямата вълна от общественото недоволство, като виковете и призивите бяха буквално да слезе от политическата сцена. Освирквания отнесе и Петър Кънев от БСП Лява България. Докато протичаха тези изказвания Волен Сидеров от Атака напусна сцената. Когато той бе поканен да говори и посрещнат с аплодисменти от агитките на Атака разкритикува антидържавното поведение на правителството срещу Русия. По време на изказването му другите политици, пък, напуснаха сцената.

В изказването на Николай Малинов председател на НД „Русофили“ той заяви, че Европа или Русия?, няма такава дилема или нужда от такъв избор. Според русофилите обединена Европа е невъзможна без Русия. Русофилите заявиха, че не са съгласни с Европа, в която две, три държави  подчиняват всички останали членове на своите външни и геополитически интереси.

Още един инцидент се случи по време на официалната част. Мъж се опита да се качи на пилоните и да свали от тях знамето на европейския съюз, но бе свален от полиция.

https://www.youtube.com/watch?v=io5o1_HZsY0&feature=youtu.be

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram