Овощник има нова детска площадка и пространство около чешмата в центъра

В Деня на българската община в Овощник бяха официално открити новата детска площадка и обновеното пространство около чешмата в центъра на селото. Двата обекта са факт благодарение на дарение от общинските съветници на Алтернативата на гражданите – Казанлък. В началото на септември те дариха над 15 000 лв. за обновяване на двата обекта в селото.

„Не случайно избрахме този ден за официалното откриване. По този начин ние показваме как смятаме, че трябва да се работи за българските общини“, заяви кандидатът за общински съветник Янко Запрянов пред събралите се жители на Овощник в присъствието на колегите си Владимир Чучумишев, Мариета Пепелешкова, Пламен Стайков, Иван Иванов, Николай Меслеков и Веселин Василев. „Използвам случая, за да ви призова да гласувате на 29 октомври. Изберете, тези кандидати, които смятате за най-добри, но гласувайте. Само така съставът на бъдещия Общински състав ще отразява волята на жителите на община Казанлък“, добави той.

Кандидатите за общински съветници от Алтернативата на гражданите – Казанлък получиха благодарност от кмета на Овощник за помощта към жителите на селото. Детската площадка и обновеното централно пространство не са единствената инициатива на Алтернативата на гражданите – Казанлък в Овощник. Общинските съветници от непартийната коалиция са и едни от основните дарители за обновяването на парка под кметството в Овощник преди две години, както и за ремонта на пенсионерския клуб в населеното място.

Както е известно общинските съветници от непартийната коалиция Алтернативата на гражданите – Казанлък работят безвъзмездно в Общинския съвет и даряват заплатите си за подпомагане на различни каузи. Наскоро те обявиха и създаването на Фондация „Алтернативата на гражданите ЗА Казанлък“, чрез която поемат ангажимент да продължат благородните си начинания в града и другите населени места в общината.

Детската площадка, намираща се в парка на север от центъра на Овощник, е изцяло обновена. На мястото на остарелите и амортизирани вече детски съоръжения, разположени в пясъчник, са поставени нови. Пясъчникът е заменен с подходяща, ударопоглъщаща настилка. Около детския кът са изградени пътеки от щампован бетон. Пространството около чешмата в центъра на селото също е обновено като плочките са заменени с нова настилка, сложени са нови пейки и осветителни тела. Чешмата в Овощник е издигната преди близо 40 години от ветерани фронтоваци в памет на всички жители на населеното място, участвали във войните.

За Алтернативата на гражданите – Казанлък можете да гласувате с номер 69 за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram