Общинският съветник от БСП Сашо Лозанов с тревога пита старозагорския кмет за състоянието на къщата музей „Гео Милев”

Общинският съветник от БСП в местния парламент на Стара Загора адв. Сашо Лозанов внесе Питане до кмета на общината Живко Тодоров относно една от забележителностите на областния град – Къща музей „Гео Милев”, част от  културно-историческото наследство в България. В Питането Лозанов настоява градоначалникът да отговори дали му е докладвано конструктивно-техническото състояние на Къщата музей и на музейния комплекс и кога това е станало.

 

Съветникът държи да получи отговор и на въпроса предприети ли са  някакви мерки за поддържане и подобряване общото и/или конкретното техническо състояние на музейна сграда, на музейните и спомагателни помещения. Състоянието на Къщата музей на поета, открита преди 61 години, е  повече от обезпокоителн”. По думите на Лозанов дъждовете са повредели тавана на музейната постройка, застрашена е и експозицията, къщата е в критично състояние.

 

Питането на общинския съветник от левицата е отправено чрез ръководителя на местния парламент до кмета в писмена форма и е внесено на 9 декември т.г. Според чл. 84, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора кметът на общината трябва да отговори задължително на следващото заседание на Съвета.

 

Адв. Сашо Лозанов е член на Международната фондация „Гео Милев”, създадена преди 19 години, в Общинския съвет е заместник-председател на Постоянната комисия по законност и обществен ред и член на Постоянна комисия по социална политика.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram