Община Павел баня стартира кампания за безплатна кастрация на кучетата

Община Павел баня стартира кампания за безплатно кастриране на домашни кучета на територията на общината. Всеки собственик на куче, по собствено желание и след направена предварителна заявка на тел.04361/30 83 (за гр. Павел баня) и в съответното кметство на населено място, може да кастрира домашния си любимец.

Кампаниите стартират днес (01.03.) и ще продължат до 30 април 2024г. Животните се кастрират, ваксинират и обезпаразитяват и веднага след това се връщат на своите стопани. Кастрираните животни са по-спокойни и още дълго време ще Ви радват. Кастрират се кучета на възраст над 8 месеца, мъжки и женски. Кастрираните кучета, ще бъдат освободени от таксата по Закона за местни данъци и такси.

Стопаните, които имат възможност, могат да закарат домашните си любимци, след като предварително са ги записали, във ветеринарната клиника „ГардВет“ в с. Горно Сахране. ”Благодарим предварително на всички, които ще доведат домашните си кучета за кастрация, като по този начин ще предотвратят тяхното нежелано размножаване и ще предотвратят увеличаването на бездомните животни!”, заяви екологът в Община Павел баня Елена Пеева.

/снимка: интернет/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram