Община Казанлък с отговор на жалба за репатриран автомобил

Във връзка с постъпила жалба от г-жа Таня Низамова до кмета на Община Казанлък, че на 30.04.2024 г, автомобилът й е бил репатриран от пл.,,Севтополис“, въпреки инвалиден стикер, информираме, че автомобилът на г- жа Низамова, е бил спрян в нарушение на Закона за движение по пътищата и Наредба N: 4 на Общински съвет Казанлък, определяща реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Община Казанлък.

На пл.,,Севтополис“ е въведена забрана за паркиране с пътен знак В27 (забранени са престоят и паркирането). Инвалидният стикер дава право на паркиране само в определените зони за кратковременно паркиране. Съгласно чл. 28. (1) от Наредбата в зоните за платено кратковременно паркиране по чл. 12, ал. 1 се осигуряват фиксирани и обозначени със знак Д21–“Инвалид” места за безплатно паркиране на ППС, превозващи и/или управлявани от хора с увреждания до 3 часа.

В Наредбата изрично е посочено , че при недостиг на паркоместа по ал. 1, паркирането се извършва при режим на почасово платено паркиране. На сина на г-жа Низамова е издадена от Община Казанлък карта за безплатно паркиране на МПС, обслужваща хора с трайни увреждания и за използване на улеснения при паркиране. Тя дава право на притежателя й да ползва място за преференциално паркиране на пътно превозно средство , превозващо хора с увреждания.

В случая жалбата на г-жа Таня Низамова е неоснователна, тъй като тя е нарушила закона и общинските разпоредби . Община Казанлък е доказала ,че насърчава, защитава и гарантира пълноценното и равноправно упражняване на правата  на хората с увреждания, създава условия за социалното им приобщаване и предоставя подкрепа на тях и техните семейства.

Подобни спекулации не само, че се опитват да внушават чужда вина, а и да прикрият реалната такава на г-жа Низамова.

Пресцентър на Община Казанлък

С жалбата на Низамова може да се запознаете тук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *