Заради действията на „Паяка“, Таня Низамова поиска от Общината повече паркоместа за инвалиди в града

До кмета на Община Казанлък Казанлък Галина Стоянова и Апостол Терзиев – ръководител звено “Паркинги и кратковременно паркиране” към местната администрация се жалва Таня Низамова. Тя е придружител на сина си Краси, който е инвалид I група и страда от редица заболявания, сред които и епилепсия. Жената е афектирана от случай във връзка с дейността на репатриращия автомобил. „Паяка“ вдига колата й, докато Таня е по работа в близката до Лъвовата чешма банка. „Поради болки на сина ми в крака, спрях автомобила срещу банката на 10 метра от спирката с включени аварийни светлини и поставен инвалиден стикер на стъклото“, пише в обясненията си до общинската администрация Низамова.

„Там няма знак „Спирането е забранено“, както и знак, за репатриране при нарушение. Често ми се налага поради липсата на паркоместа за инвалиди да спирам на същото място и никога не съм имала проблем нито с органите на КАТ, нито на полицията“, разказва пострадалата. Тя открива автомобила си на наказателния паркинг, но е убедена, че не трябва да плаща глоби, тъй като не е в нарушение и влиза в пререкание със служителите на „Паяка“. На подаден от нея сигнал до 112 се отзовават представители на РУ – Казанлък, но тя все пак плаща глобата. През цялото време синът й предава на живо случващото се от наказателния паркинг.

Малко след случилото се Таня подава жалба до Общината, в която поставя искания за осигуряване на повече паркоместа за инвалиди в определени зони в централната градска част. „Наясно ли сте, че хората с ограничени възможности са най-ощетени в милата ни Родина. При инвалидна пенсия от 442 лв., от които 250 лева са за лекарства, макар и да се дава някаква минимална добавка, сами преценете колко пари им се падат да съществуват“, посочва Таня Низамова. Тя получава моралната подкрепа на много хора в нейното положение, грижещи се за хора с увреждания и е убедена, че усилията им – на нея и сина й, да се преборят с правилата, ще успеят. В противен случай, ако до месец Община Казанлък не осигури паркоместа до посочените в жалбата сгради „ще получавате пачки кибритчета в знак за протест на „Паяка“. На хората с увреждания търпението е изчерпано“, завършва текстът на жалбата. Таня се надява и че сумата за заплатената глоба ще й бъде възстановена.

Съдържанието на жалбата прочетете тук:

Отговорът на Община Казанлък вижте тук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Заради действията на „Паяка“, Таня Низамова поиска от Общината повече паркоместа за инвалиди в града

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *