Община Казанлък: Отстранена е причината за високите води в западната част на Казанлък

До приключване на работата по отстраняване на причината за високите води в западната част на града кметът на община Казанлък Галина Стоянова и подп. Николай Радев, командир на Военно формирование 36840-Казанлък, бяха на мястото на събитието.
Както стана известно, вчера бе установено, че голямо количество вода е избило близо до магазин „Кауфланд“. Водата е прехвърлила пътя и е навлязла в предприятия, южно от „Кауфланд“ – „Арк-о-мат“ и „Първи май“. Водата е идвала от т.нар. танков път и от военното поделение. Общински служители заедно с военнослужащите са установили, че става дума за три големи водосбора от Хаджи Димитрово, Крън и Шейново, които се събират на около километър над танковия път. Благодарение на Община Казанлък, Военните формирования в Казанлък и кооперациите в с. Хаджи Димитрово и гр. Крън, водата е отклонена от едната вада и ситуацията е овладяна.
Днес продължи работата по невралгичното място, така че водата от този водосбор да не създава повече проблеми. Изградена е дига на танковия път и в момента се възстановяват шахтите на стария колектор, който да поеме част от големия водосбор, западно от военното поделение.
Всички водоеми на територията на община Казанлък се следят и няма тревога за нито един от тях, категорична е кметът Галина Стоянова. Няма скъсани стени и диги и всичко е под контрола на стопаните на водоемите, на Община Казанлък и държавата./ Прессъобщение Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram