Кърпят диги на микроязовири край Казанлък

Военни и общинари работят по укрепването на микроязовирите над фирма „Капрони“ в Казанлък, чиито води вчера скъсаха диги и наводниха няколко фабрики на територията на бившето предприятие „Първи май“.

Със специализирана техника се правят нови защитни насипи, видя нашият екип. Микроязовирите в близост до бившите свинарници са прелели, а водите заляха нивите наоколо. Вчера разливът стигна до хипермарекета „Кауфланд“ и наводни няколко цеха в  „Първи май“. После отбитата вода бе пренасочена в друга посока, но потопи входа на казанлъшкото поделение и кръстовището на улиците „Стара планина“ и „Вожели“.

Пренатовареният колектор за отпадни води край Хаджи Димитрово също е бил задръстен от сериозния приток на Шипченската река, влачеща наноси, клони и камъни, както съобщихме още вчера, аварирал е и е усложнил допълнително ситуацията.

Положението е сериозно, видя камерата на Пресс тв. Разливът е на няколко километра, подпочвените води, активирали се след последния дъжд, са се увеличили тревожно като количество.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram