Общината вади на тезгяха и бившето училище „Димитър Андреев”

 

51-то заседание на Общинския съвет от настоящия мандат започва в 9:30 днес. Това няма да е последната сесия за лятото, тъй като председателят на Съвета, Николай Златанов, предлага да има още една, извънредна, която да се проведе през август.

Ваканцията на съветниците, обичайна за август, ще бъде прекъсната по предложение на Председателския съвет и негово решение, взето на 21 юли.

Решението задължава общинската администрация да изготви и незабавно внесе предложения за продажба на имоти, с чиито постъпления да бъдат погасени исковете за обезщетение на „Тракия трейд” за близо 3,5 милиона лева.

В следствие на решението на Председателския съвет, кметът Стоянова е внесла на 29 юли пет предложения за продажба на общински имоти, сред тях са бившето училище „Димитър Андреев”, Здравната служба в село Дунавци и апартамент на ул.”Розова долина” №1.

Преди извънредното заседание през август, за чието провеждане Съветът трябва да даде съгласие днес, съветниците ще трябва да гласуват продажбата на други три имота.

За пореден път Общината вади на тезгяха парцела източно от болницата, бившия Междуучилищен център, в квартала под гарата, и терен зад хипермаркета „Билла”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram