Областният управител Живка Аладжова откри международна конференция на тема „Бъдещето на управлението на риска в Европа”

„За мен е удоволствие да приветствам всички участници в международната конференция „Бъдещето на управлението на риска в Европа“.
Тъй като една от основните теми, които ще се обсъждат днес е управление на риска от горски пожари, Ви уверявам, че прилагането на политика за превенция на риска от пожари, бедствия и аварии е от изключително значение за област Стара Загора.
Опитът ни от пожароопасния миналогодишен сезон, доказа че добрата координация между институциите е от изключително значение за преодоляването на рискови ситуации. Тук е мястото да благодаря за професионализма и отговорността на служителите на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ ОД на МВР Стара Загора, на военнослужещите, на представителите на всички държавни институции, както и на доброволците, които се включиха в гасителните действия. Благодаря и на министъра на отбраната Ангел Найденов, който се отзова на инициативата ми да се съкрати времето за реакция на модулните формирования на Българската армия при гасенето на пожари. Процедурата се скъси с близо 50 минути.
Когато човек се намира на пожар разбира истинската стойност на времето, защото всяка минута му се струва година. Апелирам към всички хора – нека заедно да пазим българските гори, защото те са белите дробове на природата.
Вярвам, че на форума, който се провежда в Стара Загора ще бъдат обсъдени много полезни идеи и добри практики, които ще са от полза за хората от държавите, които участват в проекта, каза Областният управител Живка Аладжова в приветствието си към участниците в международната конференция „Бъдещето на управлението на риска в Европа“, която се проведе на 12 март 2014 година в Стара Загора.
Форумът се организира от Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора, която е партньор за България по проект PRISMA (Насърчаване и изпълнение на стратегии за управление и оценка на риска).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram