Областният управител Живка Аладжова разговаря с представители на японското Министерството на земеделието, горите и водните ресурси

„Радвам се да Ви посрещна в Стара Загора и да Ви приветствам с добре дошли. Област Стара Загора е на второ място в страната по Брутен вътрешен продукт на човек от населението. На територията на областта е енергийното сърце на страната. Тук са разположени предприятията от комплекса „Марица Изток“, където се произвежда електрическа енергия. В област Стара Загора има силно развита хранително вкусова промишленост. В региона са едни от най-утвърдените предприятия в сферата на месо- и млекопреработвателната промишленост. Нашата област разполага и с богато културно-историческо наследство, което ни носи поводи за гордост. Тук са разположени множество недвижими културни ценности, като Тракийските гробници в Долината на розите и тракийските царе. Друга предпоставка за развитие на туризма са минералните извори разположени в района“ – каза Областният управител Живка Аладжова на представителите на японското Министерството на земеделието, горите и водните ресурси.
Д-р Шиничи Игава, началник сектор в отдел „Здравеопазване на животните“ и д-р Нами Ямагучи, инспектор по карантината на животните в отдел „Анализ на риска“ към Служба по карантина на животните са на посещение в Българската агенция по безопасност на храните. В програмата им е включено посещение на Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора.
За изискванията, свързани с ветеринарно-санитарните условия за производство, обработка и съхранение на месо и храни в България разговаряха областният управител Живка Аладжова и гостите от Япония.
Областният управител Живка Аладжова запозна д-р Шиничи Игава и д-р Нами Ямагучи с богатата история на област Стара Загора и им подари албум и диск „Стара Загора област – бъдеще в история и настояще“ .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram