Областният управител Живка Аладжова се срещна с ръководителите на „Перфектюп”

„Правителството, което представлявам в област Стара Загора, насърчава подкрепа за бизнеса и за хората, които създават работни места“, каза областният управител Живка Аладжова на ръководителите на „Перфектюп“ на 13 януари 2014 година. В работната среща участваха г-н Гьонгьор Йозсезикли – генерален директор на „Перфектюп“ за Турция и България и господин Съдкъ Ремзи – производствен директор на „Перфектюп Пакеджинг БГ“. Те споделиха, че в „Перфектюп Пакеджинг БГ“ работят около 60 човека, а стремежът им е да разширяват занапред производството си и да създават нови работни места. По време на разговора стана ясно, че в 6-те фабрики на холдинга в Турция работят около 1500 човека и са третите в Европа производители на тубички. Ръководителите на „Перфектюп“ увериха областният управител Живка Аладжова, че стремежът им е фабриката в Стара Загора да стане втората по големина в Европа за производство на тубички.
Генералният директор на „Перфектюп“ Гьонгьор Йозсезикли информира областния управител, че машините, с които работят в момента в старозагорската фабрика консумират ток, а желанието им е техниката да се захранва с газ. Областният управител пое ангажимента да посредничи и да разговаря с представители на Овергаз с цел да се създаде по-благоприятна среда за работа на фирмата и възможност да разширяват дейността си.
Ръководителите на „Перфектюп“ поканиха Областният управител Живка Аладжова да посети фабриката и да се запознае на място с производствените процеси. Инвестицията на „Перфектюп“ в Стара Загора е за над 10 милиона лева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram