Областният управител Живка Аладжова се срещна с посланика на Франция Ксавие дьо Кабан

Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова се срещна с посланика на Франция у нас Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан и господин Лоран Атал, аташе по образователно сътрудничество на 10 януари 2014 година. Срещата бе протоколна и се проведе в Областна администрация Стара Загора.
Областният управител Живка Аладжова подари на госта албум и диск „Стара Загора област – бъдеще в история и настояще“ . В началото на разговора посланикът на Франция у нас Негово Превъзходителство Ксавие дьо Кабан сподели, че предстои представяне на тракийското изкуство в Лувъра и вероятно експонати от тракийското наследство от старозагорски регион ще бъдат изложени.
Областният управител Живка Аладжова запозна гостите с особеностите на област Стара Загора. Госпожа Аладжова и посланника на Франция у нас Негово превъзходителство Ксавие дьо Кабан разговаряха за възможностите за сътрудничество в сферата на икономиката, туризма, представяне на културното и историческо наследство. Те изразиха своето задоволство от проведената среща и взаимното си желание за следващи разговори с цел съвместна работа в полза на хората.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram