Катастрофа и много проблеми на казанлъшко кръстовище

Кръстовището на казанлъшките улици „Стара Планина“ и „Пушкин“ до ОУ „Н. Вапцаров“ е един от натоварените участъци в Казанлък, където за съжаление често стават инциденти. Поредният такъв бе между форд с пловдивска регистрация и таксиметров автомобил от Казанлък. Водачът на форда, не се е съобразил със знака Стоп и блъснал таксито което се движило по главния път. В резултат на удара и двата автомобила са със сериозни повреди и извън движение. Няма пострадали при инцидента от водачите и пътуващите в колите.
Хората, които живеят непосредствено до възловото кръстовище, споделиха, че през последните месеци, постоянно през участъка до училището минават коли движещи се с много повече от разрешените в градски условия 50 километра в час.
Преди време при една от катастрофите на кръстовището кола се бе забила в заведение на ъгъла. Иначе инцидентите там са твърде чести. Живеещите алармираха и за други проблеми. Състоянието на шахтите по пътното платно. Макар и многократно реконструирани, част от тях отново се нуждаят от ремонт. Едната от канализационите шахти се клати заплашително и е въпрос на време да се отвори дупка в пътното платно.
Отделно повече от три дена лек автомобил опел със старозагорска регистрация е зарязан на пътното платно и се налага постоянно да бъде заобикалян. Две от гумите на автомобила са пукнати, но хората и родители, оставящи децата си на училище сутрин, споделиха, че е недопустимо на натоварения участък колата да стои зарязана близо седмица.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram