Областният управител върна за ново обсъждане три решения на Общински съвет Раднево

 

         Със Заповеди на Областния управител се върнаха Решения № 609/23.01.2014г., № 611/23.01.2014 г. и № 613/23.01.2014 г. на Общински съвет Раднево.

С цитираните решения Общински съвет Раднево, открива процедури за предоставяне на концесии за услуги върху недвижими имоти, публична общинска собственост на Язовир ”Тополяне”, с площ от 27.946 дка., язовир „Раднево” с площ с площ от 479.823 дка и язовир ”Любеново”, с площ от 164.221 дка

Преди внасяне в Общински съвет Раднево в Областна администрация Стара Загора, на основание чл.103, т.2 от Закона за концесиите и чл.16, ал.2 от правилника за прилагането му, са постъпили искания от Кмета на Община Раднево за съгласуване на проекти на решения за откриване на процедура за предоставяне на концесии на обекти публична общинска собственост, предмет на решенията.

Областният управител в изпълнение на правомощието си съгласува така представените от Кмета на община Раднево проекти в законоустановения срок.

Общински съвет Раднево приема решения за откриване на процедури за предоставяне на концесии, чиито обстоятелства се различават от съгласуваните от областния управител.

В Областна администрация Стара Загора до настоящия момент не е постъпвало искане за изменение на концесията за обекти публична общинска собственост.

      Поради изложеното, в предоставения 7- дневен срок и на основание чл. 45, ал. 4, изречение второ, предложение първо от ЗМСМА, са върнати трите решения на Общински съвет Раднево за нови обсъждания от същия като незаконосъобразни.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram