„Няма да се поддадем на шантаж и рекет”

Над 50 хиляди социалисти от цяла България подкрепиха кабинетът Орешарски и борбата с икономическото задкулисие.
В своето слово пред социалистите лидерът на БСП и председател на европейските социалисти Сергей Станишев заяви, че Демокрацията се върна и сега всеки в България може да каже своето мнение.
„4 години БСП се имаше сили да се противопостави на задкулисието
Ние поехме своя ангажимент за промяна и ще го реализираме
Няма да дадем правителството на Пламен Орешарски да стане плячка на задкулисни политически и икономически интереси и реваншизъм . Не на реваншизма, много години наред в България са налице икономическо задколисие и олигархия, които за сметка и на гърба на хората прокарват своите интереси.
Същите които създадоха проекта Бойко Борисов, Същите сега казват имаме нови идеи и проекти. Те казват Махайте се социалисти искат да ни няма.
Промяната няма да е лесна. На нас ни е ясно, че има огромна съпротива и ще настъпим частни интереси когато започнем да очистваме държавата от срастването с една партия ГЕРБ, ще има ожесточена и яростна съпротива, от онези които се налапаха 4 години, които ограбваха държавата и които се страхуват от възмездие, те стоят зад този сценарии и искат на всяка цена да запазят своите позиции за да продължи всичко по старому.
Хората не издържат, през последните по малко от два месеца, този парламент и това правителство в трудна обстановка, в агресия , в липса на диалог успя да направи повече от колкото правителството на Бойко Борисов за 4 години. Цените на тока, за социалните помощи те просто не съществуваха за Борисов и Цветанов.
Сега правителството работи за хората, които искат да видят справедливост и наказание на крадците.
Няма да се подадем на шантаж и рекет но сме готови да разговаряме със всеки, който има идеи, който е готов да работи за националните приоритети, за икономиката да има работа, как да преодолеем демографската криза, как да преборим бедноста, така че хората да живеят спокойно в европейска България, как да създадем наново доверие между институции и граждани правилата за доброто и прозрачно управление.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram