Нощ на музеите на 17 май в Казанлък

За поредна  година НПМ „ Шипка – Бузлуджа” , ИМ „ Искра” и Художествената галерия в Казанлък ще се включат в европейската инициатива „ Нощ на музеите” – на 17 май. Основно програмата на НПМ „ Шипка – Бузлуджа” е ориентирана към детската и младежка аудитория. Програмата се основава на съвместен проект между музея и Школата по живопис на Ваня Запрянова „ Арт линия”. Изложба с пленерни рисунки от Шипка, която ще бъде разположена в мултимедийната зала на Паметника на свободата на връх Шипка  и прожекцията на  анимационен филм с тези детски творби са акцент в  Нощ  на музеите.  Част от този съвместен проект е и изработването на  детски пътеводител на Шипченската епопея с рисунките на децата от „ Арт линия”.
За желаещите да посетят Паметника на свободата в Нощта на музеите  е организиран транспорт, който ще тръгне от Казанлък в 19:00 часа, а по обратния маршрут в 22:00 ч. Постоянната експозиция на НПМ „ Шипка – Бузлуджа” , която е разположена в Паметника на свободата ще бъде отворена за безплатни
посещения в часовете до 24ч.
В Нощта на музеите своите експозиции, за безплатни посещения отварят и ИМ „ Искра” и Художествената галерия. От 18 до 24 часа в събота на 17 май двата културни института предлагат на посетителите   своите постоянни изложби и временните „ Историческият път на оръжието” и изложба  живопис на Янаки Кавръков. От 19 часа  като част от програмата на Нощ  на музеите класически концерт ще изнесат Зорница и Йосиф Радионови – пиано и цигулка и Румелия и Стефан Христови – виолончело и класическа китара.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram